Johan Andersson kliver in som ny VD
14 maj, 2018
Den i branschen icke obekante Johan Andersson, bland annat med förflutet i Scan, som VD för KLS Ugglarps samt som ansvarig för Lantmännen Lantbruk, blir from den 15e maj VD och delägare i BM Agri.

Som VD kommer Johan att ha fokus på affärsverksamheten både vad gäller inköp och försäljning samt utvärdera eventuella nya produkt- och kundsegment.

Som nybliven delägare blir Johan Andersson också en av tre huvudägare i BM Agri. Den nya ägarbilden blir sådan att varken BM Agri Holding, Mellby Gård eller Johan Andersson själv har ensam aktiemajoritet.

- Det känns väldigt utmanande, spännande och roligt att få börja jobba i BM Agri. Jag är djupt imponerad av företaget och den verksamhet som är uppbyggt upp under en förhållandevis kort period. Genom goda kund- och leverantörsrelationer samt vara kostnadseffektiva i hela vår verksamhet ska vi fortsatt vara det självklara valet för våra nuvarande och nya affärspartners”, säger Johan Andersson, Löberöd.

Johan 53 år är lantmästare och delar ägarskapet i BM Agri med hustru Annika. De har ett växtodlingslantbruk på 300 ha, varav 100 ha KRAV-odlat, i Löberöd utanför Eslöv i Skåne. Lantbruket leds av äldste sonen Erik men Johan och övriga i familjen stöttar upp med timmar bakom ratten på kvällar och helger.

- Det är oerhört glädjande att Johan vill bli VD och delägare i BM Agri. Han har en stark tro på att det behövs en privat aktör utan intresse i egen förädlingsindustri. Hans stora kunnande och starka förankring i branschen medför att BM Agri även fortsättningsvis förblir en god sparringpartner till de stora kooperativa kollegorna” säger Mats Eriksson.

- Vi från Mellby Gård AB är väldigt glada och förväntansfulla inför detta tillskott där två privata och engagerade ägare nu har blivit tre. Vår nya konstellation blir ytterligare en garant för att BM Agri kan fortsätta vara det självklara alternativet till kooperationerna”, uttalar Erik Andersson från Mellby Gård-familjen.

BM Agri AB grundades av Mats och Britt-Marie Eriksson för cirka 15 år sedan. Företaget är en fristående privat aktör inom handeln av spannmål, oljeväxter och handelsgödsel. Bolaget har en omsättning på cirka 500 milj. kr och drivs kostnadseffektivt och flexibelt, med korta beslutsvägar, av ett 10-tal anställda och agenter. Bland nyckelkunderna kan nämnas The Absolut Company i Åhus, Viking Malt i Halmstad samt AAK i Karlshamn.

Telefon
010-221 69 20
Adress
Skaraborgsgatan 64
532 37 SKARA